Vaniljkokta plommon

Ingredienser

Plommon som fått koka i en sockerlag med vaniljstång blir en god dessert ihop med en kula vaniljglass. Strö över lite kardemummasocker som pricken över i:et!

Koka en extra omgång plommon, fyll en vacker burk och ge bort i present. Går att förbereda flera... Läs mer

10 min Dessert 1 port.

Gör så här

1

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Mät upp vattten i en kastrull, koka upp tillsammans med råsocker, vaniljstång och frön.

2

Halvera och kärna ur plommonen. Lägg dem i sockerlagen och låt sjuda ett par minuter tills skalen börjar lossna.

3

Dra försiktigt bort skalen från plommonen och lägg dem i en väl rengjord glasburk. Häll på den heta lagen och låt plommonen svalna ordentligt för att ta smak av vaniljen, gärna ett par timmar eller över natten.

4

Servera som dessert med vaniljglass eller lättvispad grädde. Strö över lite kardemumma blandat med råsocker!

Bilder

Recept

Filtrera