Vaniljparfait med lemon curd & mynta

Ingredienser

Klassisk parfait gjord på äkta vanilj, smaksatt med lemon curd och mynta!

Lägg till 4 timmar för nedfrysning.

15 min Dessert 6 port.

Gör så här

1

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

2

Vispa äggulor, florsocker och vaniljfrön vitt och poröst med elvisp ca 2-3 minuter.

3

Vispa grädden fluffig, inte för hårt. Blanda samman försiktigt med äggsmeten.

4

Rör ner lemon curd och mynta, lite slarvigt, i parfaitsmeten.

5

Häll i en rektangulär form, ca 1 liter. Täck med plastfolie och frys i 4-5 timmar eller över natten.

6

Ta ut parfaiten ur frysen och låt stå i kylen en halvtimme innan servering. Doppa formen hastigt i varmt vatten och stjälp upp på bricka. Servera med färsk mynta och tunna citronskivor.

Bilder

Recept

Filtrera