Ylvas veganska kanelbullar

Ingredienser

De här goda, nyttigare, veganska kanelbullarna är bakade på dinkelmjöl och kokosolja. Lägg till tid för jäsning!

De kan faktiskt även klassas som lite nyttigare bullar eftersom de är sötade med kokossocker och... Läs mer

120 min Baka 40 bullar

Gör så här

1

Fördeg
Lös upp jästen i mjölken och tillsätt dinkelmjölet. Låt degen gå några minuter i maskin. Täck över bunken och låt jäsa ca en timme tills den börjat bubbla lite. Gör under tiden fyllningen.

2

Fyllning 
Värm ugnen till 175 grader. Rosta solroskärnorna 10 minuter eller tills de fått lagom mycket färg. Låt svalna något och mixa sedan kärnorna i en blender eller matberedare.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en jämn, bredbar massa. Späd med någon matsked vatten om fyllningen känns för tjock.

3

Deg
Värm kokosoljan försiktigt så att den blir flytande. Tillsätt den och övriga ingredienser i fördegen. Blanda degen på ganska hög hastighet ca 10 minuter. Den ska bli elastisk, blank och släppa från bunkens kant. Den kommer fortfarande kännas lite lös och kladdig när den är klar.

4

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda ihop den med mjölade händer. Låt vila ca 30 minuter.

5

Kavla ut degen till en stor rektangel på det mjölade bakbordet. Bred på fyllningen i ett jämnt lager. Vik sedan ett treslag av degen, kavla lite lätt och skär degen i ca 40 remsor. Tvinna remsorna och rulla ihop till bullar.

6

Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk eller plastfolie till dubbel storlek. Detta kan ta olika lång tid beroende på hur varmt det är där bullarna jäser, men räkna med ett par timmar.

7

Grädda de färdigjästa bullarna i 200 grader ca 6-8 minuter. Koka under tiden ihop lika delar vatten och kokossocker till en sockerlag.

8

Pensla de färdiggräddade bullarna med sockerlagen och strö eventuellt över lite krossade kokosflakes när de kommit ut ur ugnen.

Bilder

Recept

Filtrera