Jag växte inte upp i Malibu. Jag växte inte ens upp i USA. Jag är född i Luleå i norra Sverige nära den finska gränsen, så långt från Malibu du kan komma. Jag kom till USA som så många invandrare före mig med en enkel biljett, 500 dollar i fickan och uppfylld av den amerikanska drömmen. Jag klev av planet, kände ingen och talade knappt engelska men jag hade en enorm fördel, min far var amerikansk jazzmusiker. Han träffade min mamma under en turné i Sverige. Även om han lämnade min mamma och mig utan hjälp eller ekonomiskt stöd fick jag vid födseln en guldbiljett i form av ett amerikansk pass.
Eftersom min mor arbetade i restauranger som servitris ledde det naturligt till att jag som väldigt ung också gjorde det. Jag lärde mig laga mat i små enkla kök, först av min mor och senare av kockar. Matlagning var inte på modet och ansågs inte ens vara ett yrkesval för kvinnor på den tiden. När jag lämnade Sverige för USA, lämnade jag med hopp om större och bättre möjlighter.
Jag arbetade till en början som modell och som grafisk formgivare men på något sätt ville jag tillbaka till köket. Det var så vägen mot min restaurang började. Jag kom hit med ingenting och fick allt.
Jag har samlat mina recept i kokboken Malibu Farm Cookbook.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!