Paris: Les Galopins

11 jul 2016

Paris: Les Galopins

Les Galopins - restaurangtips i Paris. Blir det mer franskt än Côte de boeuf med béarnaise?  

Jag hittade restaurangen av en slump tillsammans med franska vänner 2008, året jag spenderade 7 månader i Paris, och har sedan dess återkommit flera gånger. Det är svårt att exakt peka på vad som är så speciellt - det är inte bara det utsökta köttet eller den magnifika béarnaisen eller ens den klassiska matsedeln på griffeltavlan. Inredningen är faktiskt sådär. Och servicen är medioker (men hellre det en nonchalant). Men något gör att detta är stället som jag återvänder till, om och om igen. Kanske för att det är rustikt och äkta.


Och jodå, annat finns på menyn än Côte de boeuf med bea och det är i stort sett en klassisk fransk bistromeny där till exempel lamm, kanin, sniglar, rumpstek och en hamburgare finns med. Fois gras till förrätt kan även den varmt rekommenderas. 


Adress och karta:

24 Rue des Taillandiers, 75011 Paris
M: Bastille, M: Bréguet - Sabin, M: Voltaire

Recept

Filtrera