Böniga rödbetsbiffar

Ingredienser

Härliga, riktigt goda och smakrika biffar med rödbetor och bönor.

Klart man kan laga riktigt god mat med endast grönsaker. De här biffarna smakar härligt mycket... Läs mer

60 min Vegetarisk 4-6

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär rödbetorna i cirka 5 centimeters bitar.

Skala och hacka vitlöken.

Ugnsbaka rödbetorna med vitlöken och smöret i en ugnsform i cirka 15 minuter med någon omrörning.

2

Häll kikärtor, bönor, salt, sesamolja, cremé fraiche, ägg, citronsaft, rödbetor med vitlöken i en skål och mixa med stavmixer till en slät smet
Blanda vidare ner persilja, vitpeppar och majsmjölet.

Låt smeten vila i kylskåp i cirka 30 minuter.

Forma till biffar i önskad storlek och vänd dem i önskad panering.

Stek i cirka 5-7 minuter per sidan i rikligt med smör och rapsolja.

Bilder

Recept

Filtrera