Gruyèreostfylld majskycklingfilé

Ingredienser

En härligt fylld majskycklingfilé som får smaklökarna att vattnas.

En saftig och god majskycklingfilé och dessutom fylld med en riktigt god ost, rökt skinka och ruccola.... Läs mer

40 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Skär kycklingfiléerna till tre platta skivor per filé och para ihop de skivor som matchar med varandra i storlek.

2

Vispa ihop äggen tillsammans med vitpeppar i en djup tallrik och häll upp ströbröd/mandelmjöl på en flat tallrik.

3

Lägg skinka, skivad gruyéreost och cirka 10-15 ruccolablad på en kycklingskiva, lägg en kycklingskiva över och håll ihop det medan du doppar i ägg på båda sidor och sedan i ströbrödet och stek dem sedan i smöret och oljan på medelvärme i cirka 7 minuter per sida

Obs! Det behövs inget salt, då skinkan, osten och smöret räcker till för önskad saltsmak.

Serveras gärna med en god krämig potatisgratäng eller risotto.

Bilder

Recept

Filtrera