Pölsa och då snackar vi inte om danska korvar utan om nyttig urgod norrländsk mat.
Pölsa kanske inte ser så attraktivt ut men är långt mycket godare än det ser ut. Pölsa serveras... Läs mer
Koka korngrynen enligt paketets anvisning med buljongen.
Stek löken glansig i smöret.
Mixa lök, kokt morot, kokt palsternacka och pastejen.
Blanda ner kycklingfärsen och cirka 3 deciliter vatten i de nu kokta korngrynen med en slevgaffel under konstant omrörning så färsen delar sig hela korngrynskoket. Blanda ner löksmeten, ättika och kryddorna låt koka under fortsatt omrörning i cirka 7 minuter. Blanda ner kalvfärsen på samma vis som kycklingfärsen och låt koka ihop i cirka 7-8 minuter till. Späd eventuellt med mer vatten då pölsan ska vara av det lite lösare slaget, som en havregrynsgröt ungefär.
Smaka av om du tycker det behövs salt och mer kryddor.
Servera med kokt potatis, rödbetor och eventuellt stekt sidfläsk eller bacon.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!