Fänkål- & sellerisoppa

Ingredienser

Lättlagad och smakrik soppa att ha antingen till huvudrätt eller förrätt!

Med den stundande höstkylan så kommer även suget efter värmande soppor. Denna soppan är sprängfylld... Läs mer

25 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken. Ansa och dela fänkål och selleri i mindre bitar.

2

Fräs grönsakerna i en gryta med lite olja i. Fräs till de börjar mjukna men inte tagit färg. Tillsätt curryn och fräs lite till innan du häller på vatten och smular ner buljongtärningarna.

3

Låt soppan småkoka i ca 15 min, tills grönsakerna mjuknat. Rör ner creme fraiche och låt koka någon minut till.

4

Strimla skinkan och hacka gräslöken. Rör ner dem i soppan strax innan servering så att skinkan jämt hinner bli varm. 

5

Servera med ett gott bröd!

Bilder

Recept

Filtrera