Stekt ris med asiatiskt råkostsallad

Ingredienser

Stekt ris med asiatisk råkostsallad - enkelt, snabbt och supergott!!

45 min Asiatiskt 4 port.

Gör så här

1

Koka riset i förväg och låt kallna. Jag använde parboiled ris. Funkar felfritt!

När riset är kallt, steker du det på hög värme i 2 matskedar rostad sesamolja (de andra två ska blandas i råkostsalladen). Salta och peppra och blanda med fisksåsen. Stekt knaprigt.

2

I en skål blandar du rivna morötter, kålen samt edamamebönorna. Blanda råkosten med resterande 2 matskedar rostad sesamolja.

Smaka alltid av maten innan du lägger upp ifall du behöver justera smakerna.

3

Lägg upp ris i en djup tallrik. Häll på råkostsalladen och avsluta med att toppa med majonnäsen, srirachan och rostade sesamfrön. 

 

Bilder

Recept

Filtrera