Semifreddo med kaffe

Ingredienser

Kaffets dag - klart vi ska laga något med kaffe i då! Lägg till tid för 6 timmars frystid!

50 min Dessert ca 8

Gör så här

1

Separera äggulor och äggvitor.

2

Vispa äggulor med ½ dl socker och vaniljsocker så att det ljusnar i färgen.

3

Tillsätt mascarpone och vispa ihop.

4

Vispa grädden tjock i en separat bunke.

5

Vispa väggvitorna och 1 dl socker till tjock maräng (ska kunna gå att vända över huvudet).

6

Blanda vispgrädden och marängen i äggulesmeten.

7

Ta en avlång form och klä med plastfolie. Häll ner hälften av smeten.

8

Ringla på 2 msk starkt kaffe och ta en gaffel och rör om.

9

Lägg på resten av smeten och ringla på resten av kaffet och rör ner med en gaffel.

10

In i frysen minst 6 h.

11

Ta ut formen och ta bort plasten.

12

Lägg på ett snyggt uppläggningsfat. Garnera med jordgubbar och riv över mörk choklad.

Bilder

Recept

Filtrera