Vitkålspizza

Ingredienser

En pizza som är nyttig - ja, du läste rätt! Detta recept är lätt att följa och gör att du kan äta pizza med gott samvete många dagar i veckan.

30 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader varmluft. Riv vitkålshuvudet (blir ca 5 dl). Lägg i ett durkslag och häll på kokande vatten. Låt rinna av ordentligt.

2

Lägg vitkålen i en bunke och tillsätt ägg, västerbottenost, mandelmjöl, salt och peppar. Blanda ihop.

3

Lägg ut blandningen på bakplåtspapper i 4 st högar och platta ut. Grädda i ugnen ca 10 minuter. Gör fyllningen under tiden.

4

Hacka och lägg kantarellerna i en torr stekpanna så att vattnet släpper. Tilsätt smör, vilök och hackad scharlottenlök och fräs lite. Tillsätt salt, cayennepeppar och spenat och stek några minuter.

5

Ta ut vitkålsbottnarna och lägg på crème fraîche. Riv på citronzest och lägg på kantarellfyllningen. Lägg på solrosfrön och avsluta med lite västerbottenost.

6

Sätt in pizzan i ugnen igen, ca 8-10 min.

Bilder

Recept

Filtrera