Pasta Zafferano med sparris och pancetta

Ingredienser

En snabb och enkel pasta zafferano som är passar att äta året runt, men lite extra i juletider :) 

30 min Pasta 4-6

Gör så här

1

Stek på den tärnade pancettan så att den får fin färg

2

Hacka schalottenlök och vitlök och tillsätt i pannan 

3

Skär sparrisen i mindre bitar och låt den gå med

4

Slå på vinet

5

Rör ihop safffran med lite vatten och rör ner 

6

Tillsätt grädden och låt koka ihop

7

Pressa i citron

8

Slå på pastavatten 

9

Låt såsen puttra på medan pastan kokar. 

10

När pastan är nästan klar, slå av vattnet, men spara lite om du vill späda såsen sedan. 
Rör ner pastan i såsen

11

Riv och blanda ner pecorino. 

12

Toppa med färsk persilja och kanske lite mer pecorino. 

Bilder

Recept

Filtrera