Julig citrondessert med pepparkaka

Ingredienser

Denna kombination av citron och pepparkaka får smaklökarna att vakna. Varför inte servera denna som julaftonsdessert? Du kan med fördel förbereda citronkrämen dagen innan.

30 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Börja med att förbereda citronkrämen.
Vispa ihop ägg och socker i en kastrull. Pressa ur saften från citronerna (spara skal för att riva zesten till serveringen). Tillsätt citronsaften i kastrullen. Värm smeten på svag värme utan att det kokar. Rör om tills krämen tjocknat, ca 15 min. Ta kastrullen från spisen och rör ner smöret. Låt krämen svalna. 

2

Blanda Försiktigt ned smetana i citronkrämen när den har svalnat.
Riv skalet från citronerna. Krossa pepparkakorna och fördela i botten av portionsglas. Fördela citronkrämen över pepparkaksbotten. Toppa med lingon, citronskal och kanel.

Bilder

Recept

Filtrera