Raw food chokladkaka med jordgubbar

Ingredienser

Denna chokladkaka är magiskt god och det bästa av allt är att den innehåller varken socker, smör eller mjöl. Förvara i frysen och ta fram när sötsuget sätter in!

Tänk på att den bör stelna i frys minst 1 timme innan servering.

75 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Nötbotten: Kärna ur dadlarna. Mixa nötter, kokos och dadlar till en slät massa. Tillsätt lite salt och mixa igen. Konsistensen ska vara lite klibbig. Tryck ut smeten i botten av en lite mindre form. Använd gärna plastfolie i formen för att enklare ta upp kakan när den har stelnat.

2

Chokladtopping: Smält försiktigt kokosoljan i en kastrull på låg värme. Ta bort från plattan, tillsätt sirap och kakao. Blanda ordentligt.

3

Häll chokladen över nötbotten. Låt gärna svalna lite.
Täck över formen med plastfolie och sätt in i frysen. Låt stelna minst 1 timme innan servering.

Toppa med färska jordgubbar och njut!

Bilder

Recept

Filtrera