En fantastiskt god och fräsch middag som sköter sig själv i ugnen. Du kan med fördel förbereda steken dagen innan.
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda ihop olja, sirap och kryddor. Smörj in steken i kryddblandningen. Bryn steken i en ugnsäker form tills den får fin yta. Kör in i ugnen tills steken nått en innertemperatur på cirka 60 grader för rosa kött. Det tar cirka 3 timmar för köttet att bli klart så förbered gärna rotfrukterna när det är cirka 30 minuter kvar.
Skala och dela rotfrukterna. Ta fram en ugnssäker form och lägg på bakplåtspapper. Blanda ihop rotfrukterna och vitlöksklyftor med olja, salt och rosmarin. Lägg i och fördela i formen. Kör in i ugnen. När steken är klar, ta ut ur ugnen och låt svalna i ugnsfolie. Låt rotfrukterna ligga kvar och höj temperaturen till 225 grader. Rör om några gånger och ta ut när rotfrukterna fått fin färg.
Limesås: Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Förvara i kylskåp.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!