Ugnsrostade rotfrukter, hel rostbiff & limesås

Ingredienser

En fantastiskt god och fräsch middag som sköter sig själv i ugnen. Du kan med fördel förbereda steken dagen innan.

30 min Kött 6 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 125 grader. Blanda ihop olja, sirap och kryddor. Smörj in steken i kryddblandningen. Bryn steken i en ugnsäker form tills den får fin yta. Kör in i ugnen tills steken nått en innertemperatur på cirka 60 grader för rosa kött. Det tar cirka 3 timmar för köttet att bli klart så förbered gärna rotfrukterna när det är cirka 30 minuter kvar.

2

Skala och dela rotfrukterna. Ta fram en ugnssäker form och lägg på bakplåtspapper. Blanda ihop rotfrukterna och vitlöksklyftor med olja, salt och rosmarin. Lägg i och fördela i formen. Kör in i ugnen. När steken är klar, ta ut ur ugnen och låt svalna i ugnsfolie. Låt rotfrukterna ligga kvar och höj temperaturen till 225 grader. Rör om några gånger och ta ut när rotfrukterna fått fin färg. 

3

Limesås: Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Förvara i kylskåp.

Bilder

Recept

Filtrera