Detta receptet är godare än takeaway. Sonen som älskar asiatisk mat säger att detta är bäst!
Receptet är från instavännerna @alt_asiatisk
Prova detta!
Börja med att skära köttet i munsbitar max 0,5 cm tjocka. Lägg dem i en skål. Häll på vatten för att sära på köttbitarna.
Blanda samman ingredienserna till marinaden och tillsätt köttet. Blanda ordentligt med handen (använd handske om du vill) tills alla köttbitar blir täckta.
Sist blandar du i en skvätt olja. Ställ åt sidan, marinera i 15 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Börja med att blanda maizena och vatten till en jämn smet. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Ställ åt sidan.
Koka upp 1 liter vatten, lägg ner broccolibuketterna koka 1 minut. Häll över broccolin i en sil. Spola med kallt vatten. Ställ åt sidan.
Separera köttbitarna om de sitter fast i varandra.
Värm upp oljan på medium värme och stek köttet tills det får fin färg på båda sidorna ca 2-3 minuter.
Lägg över köttet i en sil och låt oljan rinna av.
Tillsätt ny olja i pannan. Fräs vitlöken på hög värme några sekunder.
Lägg i broccoli, morot och svamp. Stek 1-3 minuter beroende på hur krispiga grönsaker du vill ha. Lägg grönsakerna åt sidan.
Tillsätt lite olja i pannan om det behövs. Lägg ner biffen och bambuskott, blanda samman detta.
Rör runt i skålen med såsen så att maizenan blandas ordentligt. Häll sedan ner såsen i pannan och ha medelhög värme på plattan.
Såsen ska puttra ca 5- 10 minuter tills såsen fått den konsistens du önskar. Rör runt under tiden.
I det sista momentet lägger jag i morot, svamp och broccoli då jag tycker det är godast med lite krisp i grönsakerna. Låt allt puttra en liten stund.
Servera med ris och soja.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!