Biff Chop Suey

Ingredienser

Detta receptet är godare än takeaway. Sonen som älskar asiatisk mat säger att detta är bäst!

Receptet är från instavännerna @alt_asiatisk

Prova detta!

30 min Kött 4-5

Gör så här

1

Börja med att skära köttet i munsbitar max 0,5 cm tjocka. Lägg dem i en skål. Häll på vatten för att sära på köttbitarna.

2

Blanda samman ingredienserna till marinaden och tillsätt köttet. Blanda ordentligt med handen (använd handske om du vill) tills alla köttbitar blir täckta.

Sist blandar du i en skvätt olja. Ställ åt sidan, marinera i 15 minuter.

 

3

Blanda ihop ingredienserna till såsen. Börja med att blanda maizena och vatten till en jämn smet. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Ställ åt sidan.

 

4

Koka upp 1 liter vatten, lägg ner broccolibuketterna koka 1 minut. Häll över broccolin i en sil. Spola med kallt vatten. Ställ åt sidan.

 

5

Separera köttbitarna om de sitter fast i varandra.

Värm upp oljan på medium värme och stek köttet tills det får fin färg på båda sidorna ca 2-3 minuter.
Lägg över köttet i en sil och låt oljan rinna av.

 

6

Tillsätt ny olja i pannan. Fräs vitlöken på hög värme några sekunder.

Lägg i broccoli, morot och svamp. Stek 1-3 minuter beroende på hur krispiga grönsaker du vill ha. Lägg grönsakerna åt sidan.

 

7

Tillsätt lite olja i pannan om det behövs. Lägg ner biffen och bambuskott, blanda samman detta.

Rör runt i skålen med såsen så att maizenan blandas ordentligt. Häll sedan ner såsen i pannan och ha medelhög värme på plattan.

Såsen ska puttra ca 5- 10 minuter  tills såsen fått den konsistens du önskar. Rör runt under tiden.

 

8

I det sista momentet lägger jag i morot, svamp och broccoli då jag tycker det är godast med lite krisp i grönsakerna. Låt allt puttra en liten stund.

Servera med ris och soja.

 

Bilder

Recept

Filtrera