Semifreddo med kolakräm och nutella

Ingredienser

En lättgjord kalasgod godisglass som ska ätas sådär halvfrusen.

Lägg till 4-5 timmar i frysen.

20 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Knäck äggen, häll vitorna i en skål och gulorna i en annan.

2

Häll grädden i en tredje skål.

3

Vispa vitorna med 1/2 msk socker till ett fast skum.

4

Vispa gulorna med resten av sockret.

5

Vispa grädden tills den blir fluffig.

6

Blanda ihop grädde med gulor och vänd sedan ner vitorna. Blanda försiktigt.

7

Värm nutellan över ett vattenbad eller i micron några sekunder så den blir lite rinnig och mer lätthanterlig.

8

Häll glassmeten i en form, ringla i nutellan och rör ner den karamelliserade mjölken med en sked.

9

Täck formen med plastfolie och ställ in i frysen ca 4-5 timmar.

10

Vid servering ta ut den i god tid så att den är sådär härligt halvtinad och kladdig.

Bilder

Recept

Filtrera