Grillade jätteräkor med vitlök och chili

Ingredienser

Den perfekta tapasrätten! Jätteräkor som fått marinera i vitlök, chili och färska örter innan grillning. 

Första gången jag provade denna typ av rätt var på en tapasrestaurang. Så himla gott och sedan... Läs mer

15 min Skaldjur 4 port.

Gör så här

1

Låt grillspetten ligga i blöt medan du förbereder marinaden.

I en skål, blanda alla ingredienserna till marinaden. Trä 4-5 jätteräkor på varje spett, beroende på hur långa spett du använder.

2

Placera spetten i en form och häll över nästan all marinad – spara lite till garnering. Plasta över formen och ställ in i kylskåpet i ca 20-30 minuter.

3

Grilla spetten i ca 2-3 minuter per sida, tills de får en fin grillad yta.

Häll resten av marinaden över räkorna innan servering.

Bilder

Recept

Filtrera