My type of comfort food! Jag älskar nudelsoppa och denna rätt tar bara 30 min att göra. Enkelt och super gott! Här använder jag kycklingfärs men det går lika bra att använda fläskfärs.
Koka nudlarna i en stor kastrull tills de är precis mjuka, cirka 2-3 minuter. Skölj under kallt vatten och låt rinna av.
Värm rapsolja i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt schallottenlök och stek tills mjuk. Rör ner currypasta, tomatpuré, vitlök och ingefära och stek ca 2 minuter. Rör ner kokosmjölk och kycklingfond. Koka upp och sänk värmen och låt sjuda tills smakerna har blandat sig, ca 8-10 minuter. Smaka av med fisksås eller salt.
Värm sesamolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt klycklingfärsen, vitlök och chillin (spara lite till garnering om ni vill). Stek färsen tills den har fått färg, cirka 3-5 minuter, se till att smula sönder färsen när det tillagas. Rör ner fisksås och smaka av om det behövs mer.
Servera nudlar och buljong i skålar. Toppa med kycklingfärsen, halverade ägg, koriander, salladslök, chili och sesamfrön. Njut!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!