Bulgur, persilja, grönkål, tomat och granatäpple toppas med en härlig dressing på avokado och tahini. Ät som den är med ett gott bröd till, eller servera som tillbehör.
Tahini: häll sesamfröna i en stekpanna och rosta dem tills de får fin färg. Häll dem i en mixer och häll i olivoljan och salta. Mixa tills du har en slät smet.
Dressing: Häll samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås.
Fyll en stor kastrull med vatten och låk koka upp. Skär av stjälkarna från grönkålen och koka grönkålen i ca 1 minut, häll av vattnet och skölj grönkålen med kallt vatten och låt rinna av.
Skär tomaterna i mindre bitar, ca 1x1 cm, hacka schalottenlöken fint och persiljan grovt. Tag ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda bulgur, grönkål, tomater, persilja och schalottenlöken. Tillsätt tahini och avokadodressingen och blanda väl. Toppa med granatäpplekärnorna vid servering.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!