Lady och Lufsenmat! Har du inte rådjur- eller älgfärs så blir det gott med nötfärs också.
Tomatsåsen: Skala lök, morot och vitlök och hacka det och sellerin i bitar. Fräs i en kastrull tillsammans med olja tills det blir mjukt men inte fått färg.
Låt tomatpuré och timjan fräsa med och tillsätt sedan tomater, vin, buljongtärning och ca 3 dl vatten och låt nu såsen puttra under lock länge, minst 45 minuter.
Vispa ihop ägg, grädde, tomatpuré, senap, vitlök, timjan, salt och peppar i en bunke och rör sedan ner färsen. Låt den stå i ca 15 minuter.
Rulla sedan små köttbullar. Späd tomatsåsen med lite vatten om det behövs (den ska inte vara jättetjock) och lägg frikadellerna i den puttrande såsen några minuter beroende på storlek.
Smaka av såsen med mera kryddor och örter, kolla att frikadellerna är genomkokta och servera med pasta och riven ost.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!