Vilda frikadeller i tomatsås

Ingredienser

Lady och Lufsenmat! Har du inte rådjur- eller älgfärs så blir det gott med nötfärs också.

80 min Vilt 4 port.

Gör så här

1

Tomatsåsen: Skala lök, morot och vitlök och hacka det och sellerin i bitar. Fräs i en kastrull tillsammans med olja tills det blir mjukt men inte fått färg.

2

Låt tomatpuré och timjan fräsa med och tillsätt sedan tomater, vin, buljongtärning och ca 3 dl vatten och låt nu såsen puttra under lock länge, minst 45 minuter.

3

Vispa ihop ägg, grädde, tomatpuré, senap, vitlök, timjan, salt och peppar i en bunke och rör sedan ner färsen. Låt den stå i ca 15 minuter.

4

Rulla sedan små köttbullar. Späd tomatsåsen med lite vatten om det behövs (den ska inte vara jättetjock) och lägg frikadellerna i den puttrande såsen några minuter beroende på storlek.

5

Smaka av såsen med mera kryddor och örter, kolla att frikadellerna är genomkokta och servera med pasta och riven ost.

Bilder

Recept

Filtrera