Detta är en pigg och fräsch förrätt med en ordentlig kick av chili, lime och tequila inspirerad av Margaritan!
Cevichen har troligen sitt ursprung i Peru men är en populär maträtt över hela latinamerika. Traditionellt... Läs mer
Skär fisken och musslorna i små kuber om ca 1/2 cm och lägg dem i en skål. Kärna ur och hacka chilin väldigt fint, gör detsamma med salladslöken. Tillsätt dessa till skålen tillsammans med saften från lime, tequila och salt. Blanda samman och låt stå ca 5-10 minuter, rör om då och då. Syran från limen kommer nu att tillaga det råa köttet vilket syns genom att det vitnar och blir fastare i konsistensen.
Smaka av saften och justera eventuellt mängden chili, tequila, salt eller lime efter smak. Preparera cocktailglas genom att gnida en limeklyfta längs glaskanten och doppa i salt. Fördela därefter cevichen i cocktailglasen och skeda över lite av vätskan. Toppa med grovhackad koriander.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!