Den klassiska brunchdrinken Bloody Mary smaksätter tomatsalladen. Här har jag valt att jobba med en väldigt rolig teknik, att saltinbaka fisken.
Det som ska tillagas, fisken i detta fallet, försluts i ett lager salt som bildar en skorpa med funktionen... Läs mer
Skär upp fiskarna från ändtarmsöppningen och framåt, ta ur och rensa under lite rinnande vatten. Gnid in bukhålan med tomatpuré och fyll med citronklyftor. Blanda salt och äggula i en skål och tillsätt vatten tills konsistensen liknar snö.
Lägg ut ett centimetertjockt lager av saltblandningen på en ugnsplåt, placera därefter fiskarna tätt ihop på saltbädden. Täck nu omsorgsfullt fiskarna med ett lager av saltblandningen, ca en centimeter tjockt. Detta bildar en saltskorpa som måste vara helt tät, inget av fisken ska synas.
Baka den saltinslutna fisken i ugnen på 175 grader i 20 min, väljer man större fiskar att dela på två får man höja tillagningstiden till 25 min. Tag därefter ut plåten och låt vila några minuter medan salladen förbereds.
Hacka cocktailtomater, lök och selleri i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och kryddor, blanda väl. Arrangera salladen på tallrikar, knacka därefter sprickor i saltskorpan och skala bort den så att fisken blottas.
Lyft försiktigt över fisken och placera på salladen. Skala av skinnet och dekorera med färglada cocktailtomater och selleriblad.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!