Krispig fläsksida

Ingredienser

Vad slår en saftig fläsksida med knaprig svål? Detta mästerverk tar lång tid i ugnen men om man väntar på något gott....

Detta är en rätt som passar året runt med olika tillbehör. Köp ett bra kött!

Läs mer

600 min Fläsk 8 port.

Gör så här

1

Salta och krydda på köttsidan.

2

Skrapa svålen ren och torr med en kniv, det gör att svålen senare blir krispig.

3

Häll vattnet i en ugnsform, lägg köttet med svålen uppåt.

4

Baka i ugn på 100 grader till 85 grader i kärntemperatur - ca 8 timmar.

5

Tag ur och låt vila så att svålen torkar i rumstemperatur, ca 1-2 timmar.

6

Vid servering:
Baka i 250 grader tills svålen puffar upp och blir krispig, ca 8-10 min.

7

Skiva upp och servera.

Bilder

Recept

Filtrera