Kantarellpanna med renskav och picklade lingon

Ingredienser

Kantarellpannan med renskav är lyxig värre! Du kan givetvis utesluta renskavet om du vill ha den helt vegetarisk. Med picklade lingon tillför vi lite syra som behövs för att balansera upp hela härligheten.

30 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Stek svampen med smör i en panna och tillsätt hackad lök. Häll i grädde, crème fraiche, ost, buljong och tärnade äpplen. Stek upp renskav vid sidan om och tillsätt i pannan. Smaka av med senap, vitt vin och kryddor. Strö över timjan och picklade lingon.

Picklade lingon

1 liter lingon
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl socker
3 dl vatten
½ tsk salt
1 bit hel kanel
5 hela nejlikor
1 lagerblad

Koka upp lagen med kryddorna och låt den svalna. Häll över lingonen och låt dem dra någon dag.

Foto: www.cedell.se

Bilder

Recept

Filtrera