Rimmad lax med rostat bovete och citronsmetana

Ingredienser

Den perfekta sommarrätten, allt gott på en tallrik! Serveras till min härliga potatissallad med grönt och brynt smör.

45 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Blanda salt och vatten. Lägg laxen i en form med hög kant. Häll på saltlaken och låt laxen ligga i ca 10 minuter.

2

Rosta bovetet i ugnen eller i stekpanna.

3

 Ta upp laxen och torka av den. Blanda kryddorna och saltet. Vänd laxen i kryddorna. Stek laxen runt om i olivolja i en het stekpanna så att kryddorna rostas.

4

Blanda smetana med lemoncurd, citronskal, saft, salt och peppar.

5

Lägg upp laxen på tallrikar. Strö över bovetet och krassen. Servera med citronsmetana och min härliga nypotatissallad med grönsaker och brynt smör!

Bilder

Recept

Filtrera