En klassisk sommarpaj med härlig smak av kardemumma, vit choklad och fläder.
Smulpaj är en sommarklassiker. När flädern blommar, passa på att göra saft att smaksätta med.... Läs mer
Sätt ugnen på 180°C.
Skala rabarbern och dela i små bitar. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna och blanda med sockret. Vänd ihop rabarber, vaniljsocker och fläderblomssaft. Låt marinera en stund. Lägg rabarbern i smorda ugnsformar/cocotter.
Skär rumsvarmt smör i tärningar och hacka chokladen grovt. Blanda smör och choklad med havregryn, mjöl, socker, kardemumma och salt. Arbeta ihop till en deg och smula över rabarbern.
Grädda pajerna i ca 30 minuter tills de är gyllene.
Vispa grädde och smaksätt med vaniljsocker.
Ta ut pajerna och låt dem svalna något. Servera med grädden.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!