Aloo Gobi blomkålsgryta

Ingredienser

Aloo Gobi, en indisk blomkålsgryta med potatis och tomater med härliga smaker av bland annat kardemumma och garam masala.

Tänk på att anpassa mängden garam masala efter hur kryddstark sort du använder, det skiljer sig... Läs mer

90 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Fräs kryddorna snabbt i olja i het stekgryta, tillsätt sedan lök, vitlök och ingefära och låt fräsa med på medelvärme några minuter under omrörning.

2

Tillsätt tomatbitarna och fortsätt fräsa under omrörning tills löken mjuknat.

3

Lägg i potatis och blomkål, rör om och blanda ner kokosmjölk och vatten.

4

Låt koka upp och sedan småputtra på medelvärme tills potatisen och blomkålen mjuknat. Tiden beror på hur stora potatisbitarna är så känn efter under tiden.

5

Smaka av grytan med salt, pressad lime och rivet limeskal innan servering.
Bjud gärna naan till grytan.

Bilder

Recept

Filtrera