Grillad kycklingfilé, salsa & krämig paprikasås

Ingredienser

Smakrik kycklingfilé som kompletteras av het paprikasås med mycket kropp. Allt bryts av, av en fräsch och god salsa.

Kycklingen är enkel, bara rubba/gnid in den med curry/mango krydda & god olivolja. Grilla/stek den... Läs mer

40 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Paprikasåsen

1. Rensa och skiva spetspaprikan grovt. Finhacka purjolök, röd chili och vitlök.

2. Fräs purjolök, röd chili och vitlök i olivolja i ca 5 min.

3. Tillsätt grönsaksfond och matlagningsgrädde. Låt koka ihop så paprikan mjuknar och såsen får en krämig konsistens.

4. Häll över såsen i en matberedaren och kör den hyfsat slät. Tillsätt en näve finhackad persilja.

5. Servera till kyckling eller kött med ris, pasta eller potatis.

2

Avokado- & mangosalsa

1. Skiva alla grönsaker i lika stora bitar, tärningar om 1x1 cm.

Finhacka röd chili & koriander. Lägg i en skål.

2. Häll över olivolja och limejuice.

Blanda väl.
Smaka upp med salt & peppar.

Bilder

Recept

Filtrera