Halloumi stroganoff

Ingredienser

Har du testat min vegetariska variant av stroganoff med halloumi än? Jag tycker om att servera den med en syrlig yoghurt till. I den använder jag torkad mynta och även lite limesaft.

30 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Skär halloumi i centimetertjocka stavar. Fräs den sedan i olja så den får fin färg runt om. Ställ åt sidan.

2

Fräs gul lök, vitlök och chili i smör i en stor stekpanna. Den gula löken skall bli mjuk. Tillsätt champinjonerna och låt de få färg.

3

Rör ner tomatpuré, paprikapulver och lökpulver. Fräs i ytterligare några minuter.
Häll på grädden, vitvinsvinägern och grönsaksbuljongtärningen. Låt sjuda tills såsen är smidig och simmig – inte för tunn och inte för stabbig.
Vänd ner halloumin tillsammans med gräslöken och persiljan.
Häll på soya om du vill ha den mörkare i färgen.
Smaka av med salt och peppar.

4

Servera med kokt basmatiris och myntayoghurt!

Bilder

Recept

Filtrera