Har du testat min vegetariska variant av stroganoff med halloumi än? Jag tycker om att servera den med en syrlig yoghurt till. I den använder jag torkad mynta och även lite limesaft.
Skär halloumi i centimetertjocka stavar. Fräs den sedan i olja så den får fin färg runt om. Ställ åt sidan.
Fräs gul lök, vitlök och chili i smör i en stor stekpanna. Den gula löken skall bli mjuk. Tillsätt champinjonerna och låt de få färg.
Rör ner tomatpuré, paprikapulver och lökpulver. Fräs i ytterligare några minuter.
Häll på grädden, vitvinsvinägern och grönsaksbuljongtärningen. Låt sjuda tills såsen är smidig och simmig – inte för tunn och inte för stabbig.
Vänd ner halloumin tillsammans med gräslöken och persiljan.
Häll på soya om du vill ha den mörkare i färgen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt basmatiris och myntayoghurt!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!