Pepparkakscheesecake med clementin

Ingredienser

Pepparkakscheesecake med clementin, en given favorit på dessertbordet.

180 min Dessert 12 port.

Gör så här

1

Krossa kakorna (spara lite smulor till garnering) och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en springform som du klätt i bakpapper i botten och längs kanterna. Bred på philadelphian i ett jämnt lager.

2

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden lätt och fluffig och blanda ner yoghurten. Skala clementinerna och skär ner dem i små bitar, blanda ner i grädden tillsammans med sockret.

3

Ta upp gelatinbladen ur vattnet utan att krama ur dem. Smält på svag värme i en kastrull och låt svalna. Vispa sedan ner gelatinet i gräddblandningen.

4

Häll fyllningen i formen och sätt in i kylen och låt stelna i 3-4 timmar.

5

Garnera med pepparkaksmulor, clementiner, hallon och mynta.

Bilder

Recept

Filtrera