Falukorv med rotfruktsgratäng

Ingredienser

Gratänger är god och praktisk mat som sköter sig själva i ugnen. Min potatis- och rotfruktsgratäng passar till allt och här serverar jag den till vår älskade svenska falukorv.

60 min Korv 4 port.

Gör så här

1

Skala palsternacka och morot. Skär dem i 1 cm breda slantar.

2

Skiva potatisen tunnare, 4–5 mm, jag tycker inte den behöver skalas.

3

Strimla purjolöken.

4

Lägg palsternacka, morötter, potatis, purjolök, riven ost och timjan i en smord ugnsfast form.

5

Blanda mjölk, grädde, salt och peppar och häll blandningen över grönsakerna.

6

Tillaga gratängen på 225° i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

7

Skär korven i skivor. Hetta upp en panna med smör och stek korvskivorna gyllene några minuter på varje sida.

8

Servera rotfruktsgratängen med den gyllene korven!

Bilder

Recept

Filtrera