Ostpanerad omelett

Ingredienser

Kan en omelett vara knaprig? Svaret är ja! Om man ostpanerar sin omelett får den en knaprig och gyllene undersida. Det blir mycket gott.

Den här omeletten är mycket poppis i kolhydratdieterna och har så varit i många år. Jag tycker... Läs mer

15 min Generell 1-2

Gör så här

1

Knäck äggen och vispa upp dem lätt med lite grädde, en nypa salt (och svartpeppar om du gillar det på dina ägg).

2

Hetta upp smörklicken i stekpannan.

3

När smöret tystnar, lägg i osten. Låt osten bli het så att den bubblar.

4

Häll över äggsmeten så att osten täcks och sänk värmen till låg. Lägg på ett lock och låt äggen sätta sig några minuter.

5

När omeletten nästan stelnat, lägg på din fyllning på ena halvan om du ska ha fyllning. Höj värmen så att osten får gyllene färg och blir knaprig. Lyft på kanten och ha koll så att osten inte bränner, blir mörkast i mitten först.

6

När färgen är perfekt, vik ihop omeletten på mitten.

Bilder

Recept

Filtrera