Hjortronparfait

Ingredienser

Den här utsökta desserten vispas ihop snabbt men tänk på att den behöver 4-5 timmar i frysen. Kan med fördel frysas dagen innan.

Servera hjortronparfaiten med några färska bär.

Ett sött dessertvin är gott till, till... Läs mer

20 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Vispa äggulor och florsocker pösigt i en bunke och rör varsamt ner hjortronen eller sylten.

2

Vispa grädden hårt och vänd ner den i äggblandningen.

3

Klä insidan av en avlång brödform, som rymmer cirka 2 liter, med plastfolie och häll i smeten. Låt formen stå i frysen i 4–5 timmar, eller gärna till nästa dag.

4

Ta fram parfaiten 30 minuter före servering, så att den hinner tina lite. Skär den i skivor och servera med färska bär.

Bilder

Recept

Filtrera