Kycklingfilé med senapssås och rårakor

Ingredienser

Bröst eller lår? Frågar ni mig så blir svaret lår. Varför? Benet, benet, benet. Det blir saftigare så.

Vintips:
VITT
Eftersom det är vitt vin i såsen kan man alltid dricka vitt vin. Men välj... Läs mer

60 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 150°.

2

Salta och peppra kycklingfiléerna runtom. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn filéerna så att de får färg. Lägg dem i en ugnsform och stek dem mitt i ugnen tills innertemperaturen är 70°, det tar 25–30 minuter.

3

Skala och finhacka löken till såsen. Fräs den i smör i en kastrull på svag värme några minuter så att den blir glansig. Häll i vinet och låt koka ner till hälften. Tillsätt grädde och koka ihop till såskonsistens, cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör i senapen precis före serveringen.

4

Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan ordentligt och salta och peppra.

5

Hetta upp rapsolja i en stekpanna, forma plättar av potatisen och stek dem på medelvärme i cirka 5 minuter på varje sida. Låt ena sidan få färg innan du vänder rårakan. Vänd bara en gång.

6

Servera kycklingen med såsen, rårakor, tomatsallad och en persiljekvist.

Bilder

Recept

Filtrera