Bröst eller lår? Frågar ni mig så blir svaret lår. Varför? Benet, benet, benet. Det blir saftigare så.
Vintips:
VITT
Eftersom det är vitt vin i såsen kan man alltid dricka vitt vin. Men välj... Läs mer
Värm ugnen till 150°.
Salta och peppra kycklingfiléerna runtom. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn filéerna så att de får färg. Lägg dem i en ugnsform och stek dem mitt i ugnen tills innertemperaturen är 70°, det tar 25–30 minuter.
Skala och finhacka löken till såsen. Fräs den i smör i en kastrull på svag värme några minuter så att den blir glansig. Häll i vinet och låt koka ner till hälften. Tillsätt grädde och koka ihop till såskonsistens, cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör i senapen precis före serveringen.
Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan ordentligt och salta och peppra.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna, forma plättar av potatisen och stek dem på medelvärme i cirka 5 minuter på varje sida. Låt ena sidan få färg innan du vänder rårakan. Vänd bara en gång.
Servera kycklingen med såsen, rårakor, tomatsallad och en persiljekvist.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!