Rödvinskokta körsbär med hemlagad glass

Ingredienser

En efterrätt som kommer få dina gäster att smälta.

Se till att verkligen leta upp så att ni har riktigt bra kvalité på körsbären.

30 min Dessert 6 port.

Gör så här

1
Börja med att göra glassen. Koka upp gräddmjölken med vaniljstången (1 st), kluven på längden. Häll genom en sil och kör glassen i glassmaskin.
2
Låt stå och dra medan äggulorna vispas med socker (2.25 dl) till skum över ett vattenbad.
3
Häll i gräddmjölken och hetta upp till strax under kokpunkten (82 grader).
4
Häll genom en sil och kör glassen i glassmaskin.
5
Nu är det dags för körsbären.
6

Värm körsbären tillsammans med rödvin, resterande sockret, skalet från vaniljstången, nejlikor och kanel i en kastrull

7
Koka upp och red av med 2 tsk arrowrot
8
Ta kastrullen från spisen och låt bigarråerna svalna i lagen.
9
Lyft upp dem ur lagen och servera tillsammans med glassen.

Bilder

Recept

Filtrera