Mitt bästa recept på chocolate chip cookies.
Sätt ugnen på 190 grader.
Häll hasselnötterna i en ugnsform och rosta dem i ugnen i cirka 8 minuter.
Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och gnugga av skalen.
Hacka hasselnötter och hel choklad ganska grovt (chokladknappar behöver inte hackas).
Blanda smör, strösocker och farinsocker fluffigt i en bunke.
Blanda ner ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
Blanda slutligen ner nöt- och chokladhacket. Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på 2 plåtar med bakplåtspapper.
Platta till kulorna lite och grädda mitt i ugnen i cirka 10-11 minuter, eller tills kakorna har få lite fin färg.
Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt. Förvara kakorna torrt.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!