Chocolate Chip Cookies

Ingredienser

Mitt bästa recept på chocolate chip cookies.

60 min Dessert 30 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 190 grader.

2

Häll hasselnötterna i en ugnsform och rosta dem i ugnen i cirka 8 minuter.

3

Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och gnugga av skalen.

4

Hacka hasselnötter och hel choklad ganska grovt (chokladknappar behöver inte hackas).

5

Blanda smör, strösocker och farinsocker fluffigt i en bunke.

6

Blanda ner ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.

7

Blanda slutligen ner nöt- och chokladhacket. Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på 2 plåtar med bakplåtspapper.

8

Platta till kulorna lite och grädda mitt i ugnen i cirka 10-11 minuter, eller tills kakorna har få lite fin färg.

9

Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt. Förvara kakorna torrt.

Bilder

Recept

Filtrera