Hummus på adzukibönor & grönkål

Ingredienser

En hummus på adzukibönor med sötpotatischips är ett perfekt mellanmål eller snacks för den som pluggar mycket eller jobbar sent.

Obs! För att förbereda adzikibönor måste du blötlägga dem först under natten, eller åtminstone... Läs mer

50 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Sötpotatischips: Värm ugnen till 185° C  och förbered en plåt med bakplåtspapper. Blanda skivade sötpotatis, olivolja, paprika, salt och peppar tills alla potatis är jämnt täckta. (massera in oljan med händerna). Lägg dem på plåten utan att de överrappar varandra och baka i 15 minuter. Vänd sedan varje potatisskiva och baka i ytterligare 15 minuter.

2

Ta bort potatischipsen från bakplåten och lägg dem på en stor tallrik eller kall plåt. Låt potatisen svalna (lägg de inte på varandra). Obs! Det är viktigt att potatisen svalnar i ett lager och inte ovanpå varandra. Då behåller de krispigheten och blir inte mjuka.

3

Hummus med adzukibönor & grönkål: I en mixer eller matberedare, blanda adzukibönor (spara cirka 0,5 dl för uppläggning), grönkål, vitlök, tahini, 0,5 tsk salt och lite peppar efter smak. Mixa i en minut. Tillsätt vatten, citronsaft och blanda på hög hastighet i ca 2 minuter tills hummusen är slätt och krämig. Lägg i en skål och dekorera med vitlöksstekta adzukibönor (se instruktioner nedan), 1 matsked olivolja och toppa med havssalt.

4

Garnering: I en liten stekpanna, värm 1 matsked olivolja, tillsätt 1 hackad vitlöksklyfta och de återstående, oanvända adzukibönorna. Stek på medelhög värme i 1-2 minuter tills bönorna fått en krispig yta.

Bilder

Recept

Filtrera