Kiwisylt i små ljuvliga kokoskakor - rawfood

Ingredienser

En sötsyrlig liten munsbit att stilla sitt sötsug med!

Kiwi gör sig perfekt till dessa små kakor som smälter i mun. Med limeskal & kokossocker så blir... Läs mer

30 min Rawfood 6 port.

Gör så här

1

Kakor: Börja med att mixa 2 dl av kokosflingor, cashewnötter & macadamianötter till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt sedan resterande ingredienser men vänta med 1/2 dl kokosflingor & 1 msk kokospalmsocker.

Flytta degen till en bunke & arbeta in för hand resterande kokosflingor & 1 msk kokospalmsocker. Gör 12 - 15 bollar & tryck med tummen i mitten. Platta till kakorna något.

Ställ alla kakor på en bakplåtsklädd plåt eller torkbricka. 

2

Kiwisylt: Skala & skär kiwi i bitar. Mixa kiwin med stavmixer & tillsätt limeskal, vaniljextrakt, kokospalmsocker & chiafrön. Blanda ordentligt & ställ kallt i ca 20 minuter. Fyll kakorna med ca 1/2 tsk sylt. Nu kan man antingen ställa kakorna i torkugn i ca 1,5 timmar på 43°C eller i ugn på 50 °C med luckan på glänt. Det går att hoppa över, men ger en bakad känsla. De ska sen stå kallt i ca 1 timme innan servering. Förvaras i kylen.

Bilder

Recept

Filtrera