Fjordörret (laxfisk) med en skorpa av söta pekannötter serveras med en fräsch sås på apelsin och rosmarin. Många smaker i en lyckad kombination.
Fisken: Skär fjordörret i portionsbitar och strö över salt och peppar.
Kör pekannötterna och hälften av vetemjölet i matberedare och lägg sedan över i en vid skål.
Lägg resten av vetemjölet i en egen skål och vispa upp äggvitan lätt i en tredje skål.
Doppa ena sidan av fiskbitarna i vetemjöl och den andra sidan först i äggvita och sedan i pekanblandningen.
Smält smöret i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i fisken med pekanblandningen nedåt och stek tills de är gyllenbruna och krispiga. Vänd sedan och stek den andra sidan så att de blir precis genomstekta.
Såsen: Pressa saften ur apelsinerna och citronen och finhacka schalottenlöken.
Lägg apelsinsaft, citronsaft, schalottenlök, vitt vin, vitvinsvinäger, persiljekvistar och timjan i en kastrull och koka försiktigt i ca 10 minuter. Tillsätt rosmarin och koka tills ungefär en tredjedel av vätskan återstår.
Sila såsen till en ren kastrull, tillsätt vispgrädde och koka upp. Sänk värmen och rör ner smöret i omgångar. Såsen får inte koka. Smaka av med salt och peppar.
Salladen: Riv moroten och finstrimla hjärtsalladen. Finhacka gräslöken och blanda med morot och sallad.
Servering: Servera fjordörret med såsen och salladen. Garnera gärna med gräslök och hela pekannötter.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!