Piadini - italienskt flatbröd

Ingredienser

Gott och snabbt italienskt flatbröd som gräddas på grillen eller i grillpanna. Servera dem direkt, smakar perfekt till antipasti - smårätter och förrätter - med ostar, chark, grönsaker och oliver. 

90 min Baka 8-10

Gör så här

1

Värm vattnet ljummet. Lös lite salt i vattnet. Värm smöret ljummet så att det nästan smälter.

2

Lägg mjölet på ett bakbord och gör ett hål i mitten för smöret. Häll dit smöret och blanda det med mjölet med hjälp av vattnet, så mycket som behövs för att få degen att gå ihop. Knåda degen ordentligt i 10 minuter. Vira in degen i en bakduk och låt vila i en halvtimme.

3

Dela sedan degen i ca 20 bitar och rulla ut dem till rundlar, ca 10 cm i diameter. Grilla bröden (grill eller grillapanna) i ca 3 minuter tills du ser mörka bubblor, vänd och grilla några minuter till. Håll de färdiga bröden varma under duk tills alla är färdiga. Servera genast!

Bilder

Recept

Filtrera