Det råder vissa oklarheter kring namnet på denna rätt. En möjlighet kan vara att dessa räkor är så delikata att de går utmärkt att äta som popcorn, näve efter näve.
Bröder Erik & Wiktor Halldén gästar oss med en handfull recept från sin nya formidabla kokbok,... Läs mer
Dipsås: Blanda majonnäs med chilipulver och pressad lime i en bunke. Ställ kallt.
Skala räkorna.
Häll mjöl i en skål. I en annan skål, vispa ihop ägg och mjölk. I en tredje skål, blanda ströbröd med oregano, lökpulver, cayennepeppar, salt och svartpeppar.
Vänd ner räkorna i mjölet, doppa sedan i äggblandningen och avsluta med att vända i ströbrödet. Lägg räkorna på bakplåtspapper.
Hetta upp olja i en djup kastrull och fritera räkorna några i taget. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med dipsåsen.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!