Rostad grönsakssoppa med yoghurtkräm

Ingredienser

I airfryer: Krämig, ljuvlig soppa på rostade grönsaker med krispiga krutonger och svalkande yoghurtkräm. Allt tillagat för Philips Airfryer av Sofia Henriksson, Mästerkocksvinnare 2020.

Vin & Matguiden var på presslunch hos Philips inför introduktionen av deras nya Airfryer XXL. Mästerkocksvinnaren... Läs mer

45 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Hacka alla grönsaker grovt. Lägg i airfryerns bakform och häll över olivolja, tomatpuré, harissa samt oregano. Tillsätt svartpeppar. Rosta i airfryern 185 grader i 20 minuter tills allt fått ordentligt med färg. Avsluta med 2 minuter på 200 grader för extra rostning.

2

Värm under tiden buljongen. Mixa sedan grönsakerna med buljongen till en slät soppa. Tillsätt creme fraiche och smaka av med salt, citronsaft och svartpeppar. Håll varm på spisen.

3

Rör ihop ingredienserna till yoghurtkrämen och rosta krutongerna med olivolja på 200 grader i 5 minuter.

4

Toppa soppan vid servering med yoghurtkrämen, krutongerna, flingsalt och lite nymalen svartpeppar.

Bilder

Recept

Filtrera