Raw kokostårta med mango & ananas

Ingredienser

En härligt gul tårta med smak av kokos, mango och ananas. Med både gurkmeja, cashewnötter och kokosolja i tårtan blir det en riktig supertårta!

En lite nyttigare påsktårta som är både sockerfri och glutenfri. Använd helst färska frukter,... Läs mer

180 min Dessert 6-8

Gör så här

1

Blötlägg cashewnötterna i 1 dl kallt vatten. Låt stå i rumstemperatur minst 8 timmar, gärna över natten.

2

Botten. Mixa nötterna fint i matberedare. Tillsätt kokosolja, honung, vaniljpulver och salt. Blanda till en massa som går ihop. Tillsätt ev lite gurkmeja för att få en gul nyans. Täck en liten rund form, ca 15 cm i diameter, med plastfolie. Tryck ut nötmassan i botten på formen.

3

Fyllning. Häll av vattnet från nötterna och mixa dem tillsammans med kokosgrädde, lime, vaniljpulver, salt och agavesirap i en kraftfull blender. Det ska bli en len och krämig smet. Mixa länge och väl i omgångar och skrapa ner längs kanterna emellanåt. När du fått en slät smet, rör ner kokosolja och blanda ordentligt. Häll fyllningen i formen med nötbotten, jämna till ytan och ställ i frysen ca 60 minuter.

4

Mangoglasyr. Om du använder fryst mango, låt den tina och bli rumstempererad. Mixa mangon till en puré och sila genom en finmaskig sil för att få den helt slät. Använd baksidan av en sked för att få ut så mycket som möjligt, det ska bli ca 1 dl puré. Rör ner kokosolja och agavesirap, blanda ordentligt. Häll glasyren på den halvfrusna tårtan, jämna till och ställ tillbaka tårtan i frysen för att stelna helt. 

5

Servering. Lossa tårtan från formen och låt tina om den är helt frusen. Servera tårtan kall, dekorerad med färsk frukt och kokoschips.

Bilder

Recept

Filtrera