Ugnsrostad müsli, eller granola, finns ofta med på frukostbordet hemma hos mig. Den här varianten är en favorit, med smak av fikon, apelsin och julens härliga kryddor. Passar perfekt både till frukost och mellanmål. Jag äter den helst tillsammans med en skål kall mjölk.
Müsli och granola som finns att köpa i butiken innehåller ofta mycket socker. Jag använder honung... Läs mer
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda dinkelflingor, boveteflingor, de olika fröerna och nötterna i en bunke.
Värm kokosoljan försiktigt så den blir rinnande. Blanda med honung eller agavesirap, kryddor och rivet apelsinskal. Häll över dinkelblandningen och rör om väl.
Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Vakta noga så att müslin inte bränns! Rör om var 5:e minut. Ta ut plåten från ugnen och strö över torkade fikon och tranbär. Blanda och rosta 5 minuter till.
Låt svalna och förvara sedan i tätslutande burk.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!