Kåldolmar med rödbetor och chèvre

Ingredienser

Kåldolmar med rödbetor och chèvre – glutenfria & lyxiga! En smakrik vegetarisk rätt som är både glutenfri och fylld av härliga kontraster mellan sötma och sälta. Perfekt som huvudrätt eller tillbehör!

45 min Generell 4 port.

Gör så här

1

Förbered kålen: koka upp lättsaltat vatten och mjuka upp kålbladen genom att koka dem några minuter. Låt dem svalna.

2

Fyllningen: blanda rivna rödbetor, chèvre, quinoa, honung, balsamvinäger och valnötter i en skål. Smaka av med salt och peppar.

3

Rulla dolmar: lägg en klick fyllning på varje kålblad. Vik in kanterna och rulla till dolmar.

4

Tillaga: lägg dolmarna i en ugnsform, pensla med brynt smör och grädda i ugnen på 175°C i 25 minuter.

5

Servering: servera med en fräsch grönsallad och ringla gärna extra honung & valnötter över för en elegant finish.

6

Tips: Dessa dolmar är helt glutenfria och kan även göras veganska genom att ersätta chèvre med växtbaserad ost!

Bilder

Recept

Filtrera