Underbara klassiker! Receptet räcker till en långpanna eller 2 ugnsfasta formar.
Foto: www.cedell.se
Sätt ugnen på 175-200 grader. Börja med att blanda köttfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke. Tillsätt löken, örtsalt och vitpeppar.
Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna. Den ska vara mjuk och få fin färg.
Blanda ihop färssmet och den stekta kålen. Bred ut i en ugnsfast form.
Koka upp vatten och blanda ut buljongpulvret. Häll buljongen över kålpuddingen. Det ser ut som om puddingen flyter i buljong, men lugn, det kokar in. Grädda i 175-200 grader i ca 45 minuter.
När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur 3 dl av buljongen från puddingen (ställ sedan in puddingen ytterligare ca 15-20 minuter) och koka ihop buljongen med grädden, reducera till ungefär hälften och krydda med salt, peppar och soja.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!