Sally Voltaires indiska veggiegryta

Ingredienser

Indisk gryta med rostad kokosdipp. Receptet är helt veganskt samt gluten- och laktosfritt. 

Sally gör ofta olika varianter av denna gryta på sin restaurang. Det är en uppskattad rätt som... Läs mer

45 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili i någon minut utan att det tar färg. Rör om då och då. Tillsätt blomkål, aubergine och morötter och fräs lite till.

2

Häll i grönsaksbuljong så att det täcker och låt koka upp.

3

Tillsätt majsstärkelseblandningen och låt småkoka tills grönsakerna mjuknat, det tar 10–15 minuter, och tillsätt sedan kikärterna och kokosmjölken.

4

Tillsätt spiskummin och gurkmeja och smaka av med salt och peppar. Pressa över lime. Avsluta med att röra ner koriander och mangold.

5

Kokosdipp: Rosta kokosen i en torr het stekpanna tills den är gyllenbrun. Rör om då och då – det blir lätt bränt! Låt svalna. Blanda yoghurt, rostad kokos, limesaft, limeskal och kokosmjölk i en skål. Smaka av med salt och peppar. 

6

Servera grytan med rött råris och rostad kokosdipp. Den är också god rätt upp och ner som den är, utan något till.

Bilder

Recept

Filtrera