Indisk gryta med rostad kokosdipp. Receptet är helt veganskt samt gluten- och laktosfritt.
Sally gör ofta olika varianter av denna gryta på sin restaurang. Det är en uppskattad rätt som... Läs mer
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili i någon minut utan att det tar färg. Rör om då och då. Tillsätt blomkål, aubergine och morötter och fräs lite till.
Häll i grönsaksbuljong så att det täcker och låt koka upp.
Tillsätt majsstärkelseblandningen och låt småkoka tills grönsakerna mjuknat, det tar 10–15 minuter, och tillsätt sedan kikärterna och kokosmjölken.
Tillsätt spiskummin och gurkmeja och smaka av med salt och peppar. Pressa över lime. Avsluta med att röra ner koriander och mangold.
Kokosdipp: Rosta kokosen i en torr het stekpanna tills den är gyllenbrun. Rör om då och då – det blir lätt bränt! Låt svalna. Blanda yoghurt, rostad kokos, limesaft, limeskal och kokosmjölk i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med rött råris och rostad kokosdipp. Den är också god rätt upp och ner som den är, utan något till.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!